Despre mine

Fotografia mea
Constanta, Romania
Cine sunt eu?....Sunt barbatul care nu arunca margaritare porcilor, care nu e grabit ca nebunul, dar nici rabdator ca idiotul, care stie ca nu-i e de nici un folos sa se lupte cu morile de vant, barbatul care face diferenta intre ispititor si frumos, care stie ca nenorocirea inseamna adesea nevrednicie si ca, de multe ori cutezanta e doar o fuga cu capul inainte, sunt barbatul care primeste la bucurie pe aceia pe care i-a primit si la durere, barbatul care poate pluti in sferele siderale, care in loc de ochi are doua flacari, care nu inceteaza sa spere in mai bine si sa creada in lumina blanda si matasoasa din suflete.....Sunt barbatul puternic (asa spun cei care ma cunosc), care incerc sa domin prin inteligenta, forta interioara, capacitatea de a fi mai multe intr-unul singur, perseverent, care are curajul propriilor opinii, care stie sa daruiasca fara sa uite de sine, care-si asuma slabiciunile si lupta sa si le invinga....care incearca sa fie OM - respectat, iubit, admirat si nu in ultimul rand, inteles…Care nu lupta pentru el, ci pentru o viata frumoasa in doi!...Care stie sa-si protejeze aleasa si sa faca tot ce-i sta in putinta ca sa imbatraneasca amadoi cu zambetul pe buze…

miercuri, 7 martie 2012

Marea Receptie Vs. Marea Deceptie


Marea Receptie Vs. Marea Deceptie

            Mega-petrecerea care a dat intregii lumi o serioasa durere de cap. Cauza si remediul Crizei Financiare Mondiale.

            Cine plange chiar in acest moment, in drum spre sau de la banca, mainile sus! Ia te uita ce padure crepusculara de falange demoralizate si demoralizante!... Lasati-le jos, in buzunare de exemplu, veti gasi locul de un calm desavarsit, un vid galactic, avand in vedere vaporizarea cu viteza ametitoate a banilor din ultimii ani.

            Sa ne aruncam pentru o scurta baie, stilul fluturele beleuzo-ametit, in gigantul pahar cu lichid inflamabil: suc de mere fermentate de atata stat in bataia razelor de soare si de luna si gheata pisata, cliseul predictibil la “trezeste-te si plangi” in dimineata cu deficit zimbabwean de buna dispozitie retarda. E inutil sa tragem la sorti cine a sorbit cu nesat, lacomie si inconstienta toata noaptea din paiul pagubas, pentru ca durerea de cap ne-a plesnit pe absolut toti, fara discriminare.

            Pana in momentul de fata, analistii analizeaza, comentatorii comenteaza, expertii fac expertize, economistii….n-au ce face, iar teoreticienii … exact. Totusi, le-a scapat din vedere evidentul si nu e de mirare, date fiind uitaturile matinale incrucisate, cvadruplu spiralate. Deci, petrecerile de dragul petrecerilor, doamnelor si domnilor mahmuriti.

            Petrecerile - inocentele intruniri festiviste, ocazionate de fel de fel de motivari aiuristice si puerile, care au metamorfozat GM-ii, CEO-ii, CFO-ii, CCO-ii plus alte acronime misterioase, oferite cu darnicie si larghete de societatea capitalista multilateral (in-laturi) dezvoltata, originala, post-revolutionara, in dinozauri insetati care bajbaie dis-de-dimineata, in costume sifonate sau rochii cutate si patate, dar de marca, dupa cisterne de suc de struguri, butoaie de zeama de varza sau fantani de apa amaruie, numai buna de simtit adevaratul gust al “fericirii” romanesti. Efectele au inceput sa se manifeste din ce in ce mai psihedelic: cursul valutar a inceput sa fie calculat de “experti” in economie agrara, de maestrii in zborul curcilor malgase migratoare sau de profesionisti in mecanica cuantica a mersului pe tocuri printre stabilopozi, dupa sesiuni intense de “Ala-Bala-Portocala…cine-l calculeaza astazi, esti chiar…tu!”, bancherii au descoperit farmecul miscarilor cicloidale ale dansatoarelor din buric, investitorii s-au convertit in hipioti (ce rimeaza cu “mafioti”), iar guvernele au inceput sa initieze legislatii fiscale inspirate din comic-book-uri contrafacute in anii ’60 sau de pe timpul prohibitiei americane (unde tot ce avea alcool era interzis, dar toata lumea avea la discretie). Nu va imaginati ca urmarile au maturat podeaua doar cu universul financiar. Nu, dimpotriva, si lumea de cealalta parte a tejghelei a inceput sa dezvolte apucaturi de after-party la fel de tulburi: unii au avut impresia ca se pregatesc de casting la MTV Cribs si au inceput sa faca credite, doar cu buletinul, pentru palate babiloniene, mamele si tatii au inceput o lichidare isterica a economiilor dupa mintea si mofturile copiilor, tot doar cu buletinul, iar adolescentii sa arda bani prin mall-uri de parca organizau focuri de tabara pentru incalzirea si dezghetarea Polului Nord.

            Nimeni nu si-a imaginat ca aceste petreceri, aparent inocente, vor ruina diminetile in asa hal, incat “Boogie-Woogie” va deveni laitmotivul pietelor financiare din intreaga lume, iar pe minunatele plaiuri carpato-danubiano-pontice “Pusca si cureaua lata” va concura serios imnul national.

            Cei din anii ’30, care trecusera de o astfel de mahmureala economic-financiara, ne-au avertizat: “Nu subestima si consecintele unei dureri de cap post-petrecere!”. Din fericire, avem remediul: „acul de spart bulele financiare”, „dopul pentru astupat robinetul de scurs bani”, „antipanicatorul national bancar”.

            Mai simplu spus, cele doua comprimate efervescente, cu efect intotdeauna sigur: munca si responsabilitatea…sau demnitatea si hotararea. Ele ne pot aduce pe calea cea dreapta. Inapoi de pe cele 7 carari, fara urmarile matinale lasate de petreceri, precum greata arteziano-closetata, setea sahariano-halucinogena sau tobosari plini de zel matinal, care dau auditii printre creierii capului….

            Doamnelor si domnilor, de o parte si cealalta a tejghelei, sa ne efervescentizam paharele cu cate doua comprimate dupa orice petrecere de pomina. Si sa ne revenim odata din aceasta depresie dorita de altii, atat de bine, incat sa ajungem sa ne pudram obrajii cu fisicuri de bani hiper valorizati, sa ne permitem sa ne “certam” copiii cu caramizi de bancnote, sa ne alintam jumatatile cu plimbari sentimentale sub clar de luna pariziana, gata de vizite la stomatologi nomazi pentru spalaturi de gura cu apa cu ioni de platina, sau implanturi de molari si incisivi din aur masiv. Doar de noi depinde!... Ca viata e scurta… Sau, dupa noi….potopul?!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu